pedersöre teater
sommarteater

Sofias Sommar

"Hmm... Om jag skall regissera ännu ett år på Åliden så får vi väl hitta på något nytt, tänkte jag. Hur skulle det vara om vi beställde en pjäs av någon. Nyskriven finlandssvensk dramatik för hela familjen, det vore en utmaning. Kanske jag tar och ringer Monica Vikström-Jokela, hon med ”Ellen Annorlunda”-böckerna som min 9-åriga dotter tycker så mycket om. Jag ringer, och tajmingen verkar vara perfekt. Monica säger att hon dagen innan diskuterat med sin förläggare att det kunde vara kul att prova på dramatik någon gång...

Så nu sitter vi här med en ny pjäs, specialskriven för Pedersöre Teater. Den utspelar sig i nutid i Österbotten. Men slappna av, alla eventuella likheter med vänner och bekanta är helt och hållet oavsiktliga."

Johan Fagerudd

Den här sommaren ska alla drömmar gå i uppfyllelse! Mamma Maj-Len ska öppna Hälsobana Nabba! Den har alla chanser att lyckas bättre än hennes morotsfarm ifjol. Pappa Bob ska äntligen bli klar med sitt livs skapelse, sommarkantaten! Den har alla chanser att lyckas bättre än tuppen han skapade här senast. Sune ska äntligen få lata sig, för nu har han ju blivit äventyrsguide. Och Sofia – hon ska bli cool: tjejen som alla beundrar. Som får vara med i gruppen Baby Dolls. Som inte behöver skämmas för sin familj!

Ingen drömmer om att öppna en äventyrsbana. Så hur kan det komma sig att Äventyrsbana Nabba är det enda som ser ut att bli verklighet?
Fotograf: Carina Viklund-Östman

Rollista

Linn Nygård Sofia
Catarina Forsman Maj-Len
Robert Nyberg Bob
Robin Sjöstrand Sune
Sofia Mattjus Klara
Melissa Haga Emmi
Bernt Mattbäck Nisse
Amanda Audas-Kass Linda
Tobias Nyberg Linus
Per Ehrström Set, Niilo
Maria Ståhl Kerstin
Heidi Häger Siv
Monica Mattjus Signe
Jannika Illanvuori Rosa
Stig Nygård Musiker
Tage Borgmästars

Bakom kulisserna:

Musiker
Programblad Benny Östman, Lasse Karlström, Katya Larsson
Foto och teckning Carina Viklund-Östman
Koreografi Erica Borgmästars
Servering och parkering Britt-Mari och Roland Sten
Snickare Kaj With
Serverings- och parkeringspersonal        IF Standard
Biljettbokning Patricia Forsström